Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

ΕΟΦ



Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά φάρμακο για την επιληψία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση του στοματικού διαλύματος KEPPRA Oral Sol 100mg/ml 150ml bottle + 1 Syringe 3ml.

Συγκεκριμένα αναφέρει ο ΕΟΦ πως προχωρά στην «ανάκληση των τριών παρτίδων:



ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για διατροφικό συμπλήρωμα που διακινείται στο διαδίκτυο χωρίς έγκριση

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για ένα διατροφικό συμπλήρωμα από τη Γερμανία το οποίο διακινείται μέσω διαδικτύου χωρίς έγκριση.



ΕΟΦ: 233 φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) δημοσίευσε σήμερα Πέμπτη (21.03.24) τον επικαιροποιημένο κατάλογο με τα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά και αυτά ανέρχονται σε 233.



Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση ενός ακόμα συμπληρώματος διατροφής – Δείτε ποιο αφορά

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι αποφάσισε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης ενός ακόμα συμπληρώματος διατροφής καθώς περιέχει ένα μη-εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό.



Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για δύο συμπληρώματα διατροφής – Περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες doping

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του προειδοποιεί για τα συμπληρώματα διατροφής, SOMATOMAX και ECDISTEN της εταιρείας Hi-Tech Pharmaceuticals καθώς περιέχουν μη εγκεκριμένες ουσίες doping.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, παρά το γεγονός πως κυκλοφορούν στην Ευρώπη, είναι πιθανή η διακίνησή τους και στην Ελλάδα, ως συμπληρώματα διατροφής.



Ο ΕΟΦ ανακαλεί από την αγορά παρτίδες δύο καλλυντικών – «Η εταιρεία να τα αποσύρει»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό πως ανακαλεί από την αγορά παρτίδες από δύο καλλυντικά τα οποία περιέχουν ουσίες που δεν αναφέρονται στη συσκευασία τους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα αποτελέσματα των ελέγχων στα συγκεκριμένα καλλυντικά δεν ακολουθούν την νομοθεσία.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ