Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

εναέριος χώρος



Αεροπορικές αλλάζουν τα δρομολόγια των πτήσεων πάνω από το Ιράν μετά την φερόμενη απάντηση του Ισραήλ

Σε αλλαγές στα δρομολόγια πτήσεων που πετούσαν πάνω από το Ιράν προχώρησαν αεροπορικές εταιρείες μετά την σημερινή φερόμενη επίθεση του Ισραήλ στη χώρα.

Ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων αναφέρει όλα τα δρομολόγια που εξετράπησαν της πορεία τους και τα αεροπλάνα που προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια ή και ακόμη εκείνα που τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησης τους.



Καμπανάκι από την ΕΕ: «Προσοχή στον ισραηλινό και τον ιρανικό εναέριο χώρο»

Ο Οργανισμός της ΕΕ για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 15/4 πως εξακολουθεί να συνιστά στις αεροπορικές εταιρείες να είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ και σε απόσταση περίπου 100 ναυτικών μιλίων γύρω από το Ισραήλ, μολονότι καμία υπερπτήση της πολιτικής αεροπορίας δεν κινδύνευσε στη διάρκεια των εντάσεων του σαββατοκύριακου σε σχέση με τη

 

Συμφωνία Μπορίσοφ - Ζάεφ: Η Βουλγαρία θα αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων

Την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων πρόκειται να αναλάβει η Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση που είχαν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ, ο Μπόικο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας του θα αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων.



Πρώτη πτήση ελληνικού F-16 πάνω από τα Σκόπια

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το republika.mk, στο πλαίσιο ελέγχου του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη πτήση ελληνικού F-16. 



Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά

Σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν πέντε τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη - F-16 και T-38 - προέβησαν, επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.