Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 -

έμβρυα



Επιστήμονες δημιούργησαν ‘’συνθετικά έμβρυα’’

Ολλανδοί ερευνητές ανέπτυξαν συνθετικά έμβρυα στο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας κύτταρα ποντικών αντί για ωάρια και σπερματοζωάρια.

Η νέα εξέλιξη με βλαστικά κύτταρα που περιγράφεται στο περιοδικό Nature, αφορά το γιατί τόσες κυήσεις αποτυγχάνουν σε αρχικό στάδιο-εμφύτευση.



Νέα τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση φωτογραφίζει τα έμβρυα και επιλέγει... το καλύτερο

H νέα μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που χρησιμοποιεί εικόνες εμβρύων για να επιλέξει το καλύτερο, θεωρείται η πιο συναρπαστική πρόοδος στη θεραπεία της γονιμότητας των τελευταίων 40 ετών,όπως υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες. 



ΗΠΑ: Ερευνητές τροποποίησαν ελαττωματικά γονίδια σε ανθρώπινα έμβρυα

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τα ελαττωματικά γονίδια σε ανθρώπινα έμβρυα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την επαναστατική τεχνική CRISPR, ανέφερε σήμερα τη επιστημονική επιθεώρηση MIT Technologie Review.



Ημαθία: Βοσκός βρήκε σχηματισμένα έμβρυα σε γυάλες έξω από νεκροταφείο!

Μπροστά σ’ ένα φρικιαστικό θέαμα βρέθηκε το μεσημέρι ένας βοσκός που βοσκούσε τα πρόβατά του κοντά στο νεκροταφείο του Βρυσακίου Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, εντόπισε μια μαύρη τσάντα, η οποία περιείχε δύο γυάλινες μπουκάλες που είχαν μέσα σε υγρό από ένα σχηματισμένο και διατηρημένο ανθρώπινο έμβρυο.



Δυσμορφίες σε 4.100 έμβρυα από αντιεπιληπτικό φάρμακο

Από 2.150 έως και 4.100 έμβρυα σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρουσίασαν σε χρονικό διάστημα περίπου 40 ετών, από το 1967 μέχρι το 2016, δυσμορφίες αφού οι μητέρες τους έλαβαν ένα φάρμακο για την επιληψία και την αντιμετώπιση της διπολικής διαταραχής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός οργανισμός φαρμάκων ANSM. 
 


Θέμα χρόνου η δημιουργία τεχνητών ανθρώπινων εμβρύων

Επιστήμονες στη Βρετανία, μεταξύ των οποίων δύο Ελληνοκύπριοι, κατάφεραν -για πρώτη φορά στον κόσμο- να δημιουργήσουν στο εργαστήριό τους ένα έμβρυο ποντικιού, χρησιμοποιώντας μόνο δύο είδη βλαστοκυττάρων και ένα υποστηρικτικό τρισδιάστατο ικρίωμα.