Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ



«Όχι» στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ από τον Κινέζο κεντρικό τραπεζίτη

Η Κίνα αναζητεί μία «εποικοδομητική λύση» προκειμένου να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, κάτι που θα ήταν επιζήμιο για την παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας Γι Γκανγκ.



Σκληρή απάντηση Κίνας σε ΗΠΑ: Πάρτε πίσω τις κυρώσεις πριν να είναι πολύ αργά

Το Πεκίνο απείλησε ότι η Ουάσιγκτον θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» εάν δεν αποσύρει την πρόσφατη δέσμη κυρώσεων κατά της Κίνας για στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία.



Ιαπωνία: Έτρεξε το β' τρίμηνο, αλλά φυσικές καταστροφές, εμπορικός πόλεμος κλείνουν το δρόμο

Με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 2016 αναπτύχθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας το δεύτερο τρίμηνο, σε μία ένδειξη ότι η επιμονή της Τράπεζας της Ιαπωνίας σε χαλαρή νομισματική πολιτική αποδίδει καρπούς.



Θύμα του εμπορικού πολέμου τα ελβετικά ρολόγια

Οι εντεινόμενες εμπορικές αντιπαραθέσεις ΗΠΑ και Κίνα φαίνεται να περιορίζουν την «όρεξη» των καταναλωτών για αγορές πολυτελών αγαθών και στις δύο χώρες.

Η επιβράδυνση των πωλήσεων των ελβετικών ρολογιών χειρός είναι ένα πρώτο δείγμα, των πιέσεων, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τους επόμενους μήνες οι οίκοι πολυτελών αγαθών. 



Τραμπ: Κάνει λόγο για «εμπορικό πόλεμο» υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να χάσει»

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως παίρνει αψήφιστα τις αντιδράσεις των υπόλοιπων έξι μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη καθώς λίγο μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7 στον Καναδά, έκανε λόγο ανοιχτά για «εμπορικό πόλεμο» υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να χάσει».



ΔΝΤ: Όλοι χάνουν από έναν παρατεταμένο εμπορικό πόλεμο

Λυπηρό χαρακτηρίζει το ΔΝΤ το γεγονός ότι «οι εμπορικές εντάσεις αυξάνονται σε μια εποχή που η παγκόσμια ανάκαμψη υποστηρίζεται από το εμπόριο», στον απόηχο της επιβολής από τις ΗΠΑδασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση.