Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Εμανουέλ Μακρόν



Μακρόν: «Ούτε διάλυση της βουλής, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται ούτε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ούτε να προκηρύξει δημοψήφισμα για να σβήσει την λαϊκή διαμαρτυρία, δήλωσαν στο AFP πρόσωπα που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.



 Γαλλία: Η Πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της – Δεν έγινε δεκτή από τον Μακρόν

Η Πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελισαμπέτ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της στον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, αλλά ο ο Πρόεδρος της Γαλλίας δεν την έκανε δεκτή, «για να μπορεί η Κυβέρνηση να παραμείνει επί το έργω» τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλισίων.



Μητσοτάκης: «Συγχαρητήρια Εμανουέλ Μακρόν -Σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη δημοκρατία!»

Συγχαρητήρια έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τη νίξκη στις Γαλλικές εκλογές.
Με ανάρτησή του στο twitter, στα Γαλλικά, ο Πρωθυπουργός έγραψε: «Συγχαρητήρια Emmanuel Macron! Μία σημαντική νίκη για τη Γαλλία, την Ευρώπη, τη  δημοκρατία!»



Επικοινωνία Ζελένσκι με Μπορις Τζόνσον και Εμανουέλ Μακρόν

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία από τη Βρετανία με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και ότι συζήτησε για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.



Ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής κατά του σχολικού εκφοβισμού, όπως και μια αλλαγή στον νόμο, η οποία έχει στόχο να διευρυνθεί ο γονικός έλεγχος σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν παιδιά.



Με drones και ρομπότ γιορτάζεται σήμερα η Ημέρα της Βαστίλης στη Γαλλία

Η ευρωπαϊκή στρατιωτική συνεργασία, ένα από τα βασικά αιτήματα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, θα είναι φέτος στο επίκεντρο των εορτασμών για την Ημέρα της Βαστίλης, στις οποίες παρόντες θα είναι αρκετοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.