Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

eln



Κολομβία: Οι αντάρτες του ELN απελευθέρωσαν έξι ομήρους

Οι αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) απελευθέρωσαν την Τετάρτη στην επαρχία Τσοκό, στις ακτές της Κολομβίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, έξι ομήρους που κρατούσαν από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).



Κολομβία: Εντάλματα σύλληψης σε βάρος στελεχών του ELN για στρατολόγηση ανηλίκων

Eντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές της Κολομβίας σε βάρος 16 ηγετικών στελεχών του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), που κατηγορούνται για την καταναγκαστική στρατολόγηση 121 ανηλίκων.



Κολομβία: Πιο σκληρούς όρους στον διάλογο με τον ELN προαναγγέλλει ο εκλεγμένος πρόεδρος

Νέους, πολύ πιο αυστηρούς όρους στον διάλογο με τους αντάρτες της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), προανήγγειλε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε.



Κολομβία: Ο ELN αναστέλλει τις «στρατιωτικές δραστηριότητές» του εν όψει των προεδρικών εκλογών

Η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα αναστείλλει τις «στρατιωτικές της δραστηριότητες» εν όψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να λάβουν μέρος στη διαδικασία σε κλίμα ηρεμίας.



Κολομβία: Διατεθειμένη να κηρύξει νέα κατάπαυση του πυρός με τον ELN η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Κολομβίας διαβεβαίωσε χθες ότι είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει μια νέα κατάπαυση του πυρός με τον Στρατό Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), λίγες ημέρες αφότου οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.



Κολομβία: Επτά αντάρτες του ELN σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού

Επτά μέλη της αντάρτικης οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) σκοτώθηκαν και ακόμη ένα συνελήφθη προχθές Παρασκευή σε επιχείρηση του στρατού της Κολομβίας στην Αράουκα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.