Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ελληνικός κινηματογράφος



Λάμπρος Κωνσταντάρας 1913 – 1985

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Μπορεί να διέπρεψε στο απαιτητικό είδος της κωμωδίας, αλλά και οι δραματικοί ρόλοι, τους οποίους ερμήνευσε στο θέατρο, επαινέθηκαν από την κριτική.

 



Η πανσέληνος του Αυγούστου φωτίζει τον ελληνικό κινηματογράφο στο Μουσείο Ακρόπολης

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων θα ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, στο νοσταλγικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου, την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:00 στο Μουσείο Ακρόπολης.



Η Τζένη Καρέζη που δεν ξέρεις

 Το 1934 γεννιέται εκείνη που μπορούσε να κάνει άντρες και γυναίκες να την ερωτευτούν με ένα πετάρισμα των βλεφάρων της. Ήταν η Ευγενία Καρπούζη, η Τζένη της Ελληνογαλλικής Σχολής, η Καρέζη του λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη. Αγάπησε και μίσησε με πάθος τον πατέρα της, που με ένα χαστούκι του, της ζήτησε να διαλέξει εκείνον ή να γίνει μια πόρνη στο σανίδι.



Μεγάλη απώλεια στον ελληνικό κινηματογράφο: Πέθανε πασίγνωστη πολυτάλαντη Ελληνίδα ηθοποιός!

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών, άφησε η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζωή Φυτούση, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Η Ζωή Φυτούση, με καταγωγή από τη Χίο, γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα, όπου, μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα.



Η πιο γλυκιά ξανθιά του ελληνικού σελιλόιντ, Νίτσα Μαρούδα

Ο τυποποιημένος ρόλος της χαζής ξανθιάς στο ελληνικό σινεμά είχε την τιμητική του, καμιά ωστόσο δεν ήταν τόσο μοναδική όσο η πατρινή ηθοποιός που συνήθιζε να κερνά τον κόσμο περγαμόντο!