Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

ελληνικός εναέριος χώρος



Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο

Μετά τις συζητήσεις των Μικτών Επιτροπών από Ελλάδα και Τουρκία για την εφαρμογή των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη σχετική νηνεμία στο Αιγαίο για λίγα 24ωρα, η πολεμική αεροπορία της γειτονικής χώρας επανήλθε σήμερα στις προκλητικές δραστηριότητές της.



30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Tουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 30 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη – τύπου CN-235- που πέταξαν μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε δύο παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.



Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά

Ένα ζευγάρι τουρκικών F-16 κι ένας μικτός σχηματισμός (τετράδα) αποτελούμενος από μαχητικά F-16 και F-4E Phantom πραγματοποίησαν τις... παραβιάσεις της σήμερον, μην παραλείποντας να προβούν και σε τρεις παραβάσεις Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.



Άλλες 24 Τουρκικές παραβιάσεις μέσα σε μία ημέρα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα πάνω από το Αιγαίο.

 

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν έξι τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη σε κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Έκλεισε ο ελληνικός εναέριος χώρος για τα αεροσκάφη από Λιβύη

Κλειστός θα παραμείνει ο ελληνικός εναέριος χώρος για όλα τα αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη. Σύμφωνα με την ΝΟΤΑΜ Α1405/17, η υπέρπτηση και προσγείωση σε ελληνικό έδαφος απαγορεύεται σε όλα τα αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη.



Τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε 19 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Ένα τουρκικό αεροσκάφος παραβίασε 19 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο την Τετάρτη (8/6), επιχειρώντας τόσο στο Βορειοανατολικό και το Κεντρικό Αιγαίο, όσο και στο Νοτιοανατολικό τομέα.

Πρόκειται για κατασκοπευτικού τύπου αεροσκάφος (CN-235), το οποίο αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες.