Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

ελληνικό ΥΠΕΞ



Δεν επιβεβαιώνει το ελληνικό ΥΠΕΞ τον νεκρό στην Καμπούλ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ, όπως μετέδωσε το BBC.

Διαβεβαιώνει, αντιθέτως, πως οι δύο Έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς.



"Αυτές είναι οι αλήθειες για το Κυπριακό"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και φέρει τίτλο «Αυτές είναι οι σκληρές αλήθειες για το ναυάγιο στο Κυπριακό», υπογραμμίζει πως για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας για το Κυπριακό, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την Τουρκία.



Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ειδεχθής η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας για την «ειδεχθή δολοφονία» του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Με ανάρτηση στο Twitter, το ΥΠΕΞ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ.



Έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο νέο παραλήρημα Ερντογάν

«Δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης είναι απαράδεκτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.



Το ελληνικό ΥΠΕΞ καλεί να ακυρωθούν άμεσα οι κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα

Σε αυστηρό διάβημα προς τον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, προέβη το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τα Τίρανα να προχωρήσουν στην άμεση ακύρωση των προγραμματιζόμενων κατεδαφίσεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν ουσιαστική διαβούλευση με τους κατοίκους, για την ανάπλαση της Χειμάρρας.



Ιράκ:Έλληνας κρατείται παράνομα και το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν αντιδρά

Ερωτηματικά προκαλούνται από την στάση του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ για την στάση του απέναντι σε Έλληνα Πολίτη για τον οποίο τόσο η Ελ. Πρεσβεία στην Τεχεράνη έχει ενημερώσει για την αθωότητά του και την παράνομη παρακράτησή του, όσο και για την επιτακτική ανάγκη μετάβασής του στην Ελλάδα για να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση.