Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

ελληνικο χρέος



Εγκρίθηκε η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος

Την εφαρμογή του πακέτου των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα ενέκρινε σήμερα τo Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου.



«Καμπανάκι» από Fitch: Στην επόμενη κρίση, το ελληνικό χρέος θα εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα

Η κόπωση της λιτότητας, οι δημογραφικές τάσεις και η αυξανόμενη υποστήριξη των λαϊκιστικών πολιτικών κομμάτων θα καταστήσουν ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο του χρέους.



Die Welt: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προς το συμφέρον και της Γερμανίας

«Παρά τις επικριτικές φωνές στη Γερμανία, η αναδιάρθρωση του χρέους για την Ελλάδα είναι επίσης προς το συμφέρον της Γερμανίας» γράφει στην Die Welt ο Μαρτσελ Φράτσερ Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW Berlin) και καθηγητής Μακροοικονομίας και Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου.

 

Σολτς για το ελληνικό χρέος: «Με την εποπτεία εξασφαλίζουμε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

«Θέλουμε να μην σταματήσουν οι προσπάθειες της Ελλάδας, αλλά επιθυμούμε η πολιτική της να συνεχίσει να προσανατολίζεται στο μέλλον σύμφωνα με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.



Πέρασε από τη Γερμανική βουλή με συντριπτική πλειοψηφία η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/06/2018) από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η συμφωνία του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. 

Επί 643 ψηφισάντων, 410 βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι» ψήφισαν 226, ενώ υπήρχαν και επτά αποχές.

Η σημερινή Bundestag αριθμεί 709 βουλευτές.