Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Ελληνική οικονομία



Tweet Μητσοτάκη για τον... «κατήφορο» της ελληνικής οικονομίας

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στον «κατήφορο» της Ελλάδας στον πίνακα της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά την εκλκυστικότητα των εθνικών οικονομιών για τις επιχειρήσεις.



Η Moody's αναλαμβάνει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Παρασκευής απόφαση για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας χωρίς να δίνει κάποια εξήγηση για την απόφασή του αυτή.

Η απόφαση συνιστά έκπληξη καθώς επενδυτές και αναλυτές ανέμεναν την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από «Β3» σε «Β2».



Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τη συμφωνία Ε.Ε. - Ιαπωνίας

Μεγάλη ώθηση στην ήδη στενή εμπορική σχέση Ελλάδας-Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στις ελληνικές εξαγωγές και την απασχόληση στη χώρα μας, θα δώσει η σημερινή εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.



Bloomberg για Τσίπρα: Δυσκολεύεται να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πιστωτών

Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο το πρακτορείο επιβεβαιώνει ότι η γερμανική πλευρά έβαλε φρένο στην εκταμίευση των 15 δισ ευρώ λόγω της εξάμηνης αναβολής της αύξησης του ΦΠΑ από την Αθήνα στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου επιμένοντας να βρει η Ελλάδα ισοδύναμα για τα 28 εκατομμύρια ευρώ, με περικοπές ακόμη και στον αμυντικό της προϋπολογισμό.



ΟΟΣΑ: Ενισχύεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Στο 2,3% αναμένεται να αυξηθεί το 2019 ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ.



Eurostat: Ισχνή ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη του 2017

Ανάπτυξη 0,1% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.