Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

ελληνική κρίση



Έγιναν λάθη στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης λέει ένας από τους πέντε «σοφούς» της γερμανικής κυβέρνησης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εισαγωγή του ευρώ την Πρωτοχρονιά, ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε «σοφούς», συμβούλους της γερμανικής κυβέρνησης, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfnk (DLF) κάνει λόγο για «όχι ολοκληρωμένο success story».



"Η Ελληνική κρίση και η Ευρωζώνη - Μια εμπειρία οικονομικής διακυβέρνησης": Το άρθρο του Ε. Βενιζέλου στο Γαλλικό περιοδικό Commentaire

Θυμίζω πολύ συνοπτικά ότι η ελληνική οικονομική κρίση ξεσπά στα τέλη 2009 -αρχές 2010 ως τριπλή κρίση: 



Forbes: Τι προβλέπει για ελληνική κρίση και εκλογές - Ο ρόλος ΗΠΑ και Ρωσίας

Στην ελληνική οικονομική κρίση αναφέρεται το Forbes σε δημοσίευμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τα μέτρα λιτότητας στα οποία επιμένουν οι δανειστές αλλά και στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
 
«Η πλατεία Συντάγματος ήταν ασυνήθιστα ήσυχη.


Κοτζιάς: Οσοι θέλουν νέα ελληνική κρίση, θέλουν να επηρεάσουν και για «Brexit»

«Χθες, περάσαμε το δυσκολότερο. Πιστεύω πως αυτή η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει και μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς



Νταϊσελμπλουμ: Προσωπική μου ευθύνη η αποτροπή της ελληνικής κρίσης

Στην αποτροπή της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλουμ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι προσωπική του ευθύνη.



Forbes: Δεν τελείωσε η ελληνική κρίση

Το σενάριο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη επαναφέρει το Forbes, καθώς σε άρθρο του επισημαίνει ότι από την αρχή αυτής της υπόθεσης, η χρεοκοπία και το Grexit ήταν η καλύτερη λύση. «Εννοείται πως δεν τελείωσε η ελληνική κρίση», είναι μάλιστα ο τίτλος του!