Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ



ΕΚΤΑΚΤΟ- Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

 

Αύριο μεταβαίνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκείμενου να παραλάβει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να παραλάβουν τους δύο στρατιωτικούς με ασφάλεια στην πατρίδα.



Τσίπρας σε Ερντογάν: Απαράδεκτες οι αναφορές για ανταλλαγή! Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί

Απάντηση στο προκλητικό αίτημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς δίνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - απάντηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργούστα όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στο NTV, αναφέρει:



Μεγάλη Παρασκευή στη φυλακή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί: Συναντήθηκαν με τους γονείς τους

Στις φυλακές της Αδριανούπολης βρίσκονται για 36η ημέρα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.



Παρέμβαση Τσίπρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: «Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας»

Για 36η ημέρα βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Ηχηρή είναι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που αναφέρει πως είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων η άμεση απαλευθέρωσή τους, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Documento.

Σε πρώτο πρόσωπο ο Πρωθυπουργός στη δήλωση – παρέμβασή του αναφέρει:



Συναγερμός στον Ελληνικό στρατό: Αυτό είναι το έγγραφο - αποκάλυψη της Τουρκίας

Δυσάρεστη έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί στην Αθήνα η ξαφνική στροφή που έχει κάνει από τα μέσα Μαρτίου η Άγκυρα στη διαχείριση των μεθοριακών επεισοδίων, επιβεβαιώνοντας ότι η σκλήρυνση της θέσης της στα ελληνοτουρκικά όχι μόνο δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί προϊόν σχεδιασμού.