Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ελευθέριος Βενιζέλος



Συλλήψεις στο «Ελ. Βενιζέλος» για απόπειρα εισαγωγής 15 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το πρωί της Παρασκευής (1/3) στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 22χρονη αλλοδαπή και 30χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.



«Ελ. Βενιζέλος»: Εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση ετοιμότητας της ΕΛ.ΑΣ. για εξουδετέρωση τρομοκρατών

Άσκηση ετοιμότητας περιορισμένης κλίμακας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 πό τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Στην άσκηση ετοιμότητας συμμετείχαν αστυνομικοί, υπάλληλοι από διάφορες Υπηρεσίες και Φορείς του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς και εθελοντές.



Απο βραχυκύκλωμα προκλήθηκε η πυρκαγιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Βραχυκύκλωμα στην ψυκτική εγκατάσταση φορτηγού-ψυγείου το οποίο έπαιρνε ρεύμα από την εγκατάσταση του πλοίου, είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 28 Αυγούστου του 2018 στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από την πυρκαγιά είχαν καταστρεφεί πολλά φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο γκαράζ του πλοίου, ενώ και το ίδιο είχε υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.



Ελ. Βενιζέλος: Τεράστιο ποσό χρημάτων σε χειραποσκευή

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν στελέχη του τελωνείου του «Ελ. Βενιζέλος» θεώρησαν ύποπτο έναν επιβάτη που μόλις είχε φτάσει με πτήση από τη Ρωσία.

Οι τελωνειακοί ζήτησαν να ψάξουν τη χειραποσκευή που είχε μαζί του στο αεροσκάφος και όταν την άνοιξαν έμειναν με τα… στόματα ανοιχτά.



No1 στα βραβεία Routes Europe 2019 το Ελ. Βενιζέλος

Την πρώτη θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των +20 εκατ. επιβατών στο «Routes Europe 2019», με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών, κέρδισε το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

 



Ελευθέριος Βενιζέλος 1864 – 1936

Ο μεγαλύτερος πολιτικός της νεώτερης Ελλάδας, που συνέδεσε το όνομά του με το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας. Δέσποσε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 1910 έως το 1936. Η πολιτική του δράση προκάλεσε εντονότατα πάθη για πολλά χρόνια και αποτυπώνονται στις έννοιες «Βενιζελισμός» και «Αντιβενιζελισμός». Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνολικά επί δώδεκα χρόνια και πέντε μήνες.