Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

ελ τσαπο



Καταδικάστηκε με ισόβια κάθειρξη ο «προμηθευτής» του «Ελ Τσάπο»

Το άλλοτε δεξί χέρι του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστική πηγή.



Ο Ελ Τσάπο «λάδωνε» ακόμα και στελέχη της Interpol

O Χοακίν Γκουσμάν, ή Ελ Τσάπο, και το καρτέλ Σιναλόα κατέβαλαν πολλές μίζες στο υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικού, στην αστυνομία, τον στρατό, ακόμα και στην Interpol, κατέθεσε ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του καρτέλ, την τρίτη ημέρα της δίκης του Μεξικανού εμπόρου ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη.



Μεξικό: Έκδοση του βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν Γκουσμάν στις ΗΠΑ

Την έκδοση του βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού, μετά από την απόρριψη των αιτημάτων του για αποφυγή της έκδοσης.

Ο Γκουσμάν «είναι καθ' οδόν για τις ΗΠΑ», επιβεβαίωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η έκδοση του Γκουσμάν είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Μάιο.



Απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς ο γιος του «Ελ Τσάπο»

Ένας από τους γιους του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Χεσούς Γκουσμάν, ο οποίος απήχθη τη Δευτέρα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Παρασκευής, γνωστοποίησε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο. 



Απελευθερώθηκε ένας γιος του "Ελ Τσάπο", που είχε απαχθεί

Ένας από τους γιους του μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν "Ελ Τσάπο" Γκουσμάν (φωτογραφία), ο Χεσούς Γκουσμάν, ο οποίος απήχθη τη Δευτέρα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα, αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Παρασκευής, γνωστοποίησε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ο γιος του «Ελ Τσάπο» πιθανώς απήχθη στο Μεξικό

Ο γιος του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα που απήχθησαν από εστιατόριο στην τουριστική πόλη Πουέρτο Βαγιάρτα, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Χαλίσκο, στην οποία ανήκει η πόλη.