Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 -
Μερική συννεφιά

24 °C

Σήμερα, 19. Ιουνίου 2019

εκθεσηΈκθεση "One thing a day, the Australian way" της Χριστίνας Δάρρα

Η gallery genesis παρουσιάζει την έκθεση της Χριστίνας Δάρρα με τίτλο "One thing a day, the Australian way" σε καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη.

Η Χριστίνα Δάρρα, μεταξύ άλλων, αναφέρει για την έκθεση:

  

Το ΑΠΘ… πάει Πράγα!

Με μία διπλή παράσταση, καθώς και με μία Έκθεση Μακετών Ενδυματολογίας, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) συμμετέχει και φέτος στη 14η Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικής Αρχιτεκτονικής της Πράγας (Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2019-PQ 2019).Έκθεση "Τί απαρτίζει τη δημοκρατία;" του Anthony Warnick

Η πολιτική, η εξουσία και η δημοκρατία είναι όροι στους οποίους εστιάζεται το έργο του Anthony Warnick. Ο Αμερικανός εικαστικός παρουσιάζει στην Αθήνα την εξέλιξη του έργου: "Τί απαρτίζει τη δημοκρατία;" πάνω στο οποίο εργάζεται εδώ και καιρό και στην οποία συνέβαλε καθοριστικά η δεκαπενθήμερη παραμονή του στο "λίκνο της δημοκρατίας". Ai-Da: Το πρώτο στον κόσμο ρομπότ που θα κάνει έκθεση ζωγραφικής!

Από τη στιγμή που τα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη σκιτσάρουν και ζωγραφίζουν, ήταν θέμα χρόνου να κάνουν και εκθέσεις των έργων τους. Την πρώτη τέτοια έκθεση στον κόσμο θα κάνει η ρομποτική ζωγράφος Ai-Da στην γκαλερί «Barn» στο Κολέγιο του Αγίου Ιωάννη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης από τις 12 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου.