Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Εκκλησία της Ελλάδος



Δέηση τελέστηκε σήμερα στους ναούς όλης της χώρας για την κατάπαυση των πυρκαγιών

Δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών και την ενίσχυση των πυροπαθών τελέστηκε σήμερα στους ναούς όλης της χώρας.



Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα”

 

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα πραγματοποιείται o Διεθνής Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Χρώματα της Ορθοδοξίας: Ελλάδα», που αφορά την εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Ελλάδος.



Οι «Μικροί Μεγάλοι Έλληνες» έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών η Μουσική εκδήλωση: “Μικροί Μεγάλοι Έλληνες”.

 



Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Το πρόγραμμα για την τελετή υποδοχής της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστι” από το Άγιο Όρος

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μητροπόλεως η τελετή υποδοχής της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος “Άξιον Εστί” , η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους.



Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν

Μήνυμα ενότητας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την περιφορά του Επιταφίου το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής καλώντας να «προσθέσουμε απόψε την παράκληση να μας φωτίσει ο Χριστός, ώστε να παραμερίσουμε τα λίγα που μας χωρίζουν και να αγκαλιάσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Αυτό ζητά όχι μόνο ο Χριστός, αλλά και η πατρίδα».



Από 3 έως 15 Μαΐου στην Αθήνα η Ιερά Εικόνα “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος

Από τις 3 έως τις 15 Μαϊου θα βρίσκεται στην Αθήνα τελικά η Ιερά Εικόνας της Παναγίας του “Άξιον Εστί” με την υποδοχή να λαμβάνει χώρα στην πλατεία Μητροπόλεως.