Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

εικονα



Πρεζεράκου: Της έστειλαν εικόνα με την Παναγία να τη σώζει από τη θάλασσα

Η Έρρικα Πρεζεράκου το καλοκαίρι του 2020 είχε ένα ατύχημα στη θάλασσα που είχε ως αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το μικρό δάχτυλο του χεριού της. 

Η γνωστή πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ  έκανε μία δημόσια εξομολόγηση στα socail media για το δώρο που έλαβε από τους ανθρώπους που ήταν μαζί της στο σκάφος την ώρα του ατυχήματος.



Κλεμμένη εικόνα επέστρεψε σε μοναστήρι της Φθιώτιδας μετά από 40 χρόνια

Επέστρεψε στη βάση της την παραμονή της γιορτής της Μονής της Αγίας Παρασκευής στην Άνω Σπαρτιά, από όπου είχε κλαπεί 40 ολόκληρα πριν. 

Την εικόνα της Αγίας Παρασκευής την είχαν κλέψει στις 6 Μαρτίου 1979 άγνωστοι αρχαιο­κάπηλοι και ιερόσυλοι από το ομώνυμο μοναστήρι στην Άνω Σπαρτιά, ανατολικής Φθιώτιδας.



Η συγκινητική στιγμή που η εικόνα επανήλθε στη θέση της

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και της αναζήτησης του δράστη ο οποίος βρίσκεται σε χαράδρα κοντά στην Ιερά Μονή Ιβήρων, ο ηγούμενος, οι μοναχοί και οι εργάτες έσπευσαν να επαναφέρουν την Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτισσας στη περίοπτη θέση της, κάτι που αποτυπώθηκε στην χαρακτηριστική φωτογραφία.



Σπάνια εικόνα του Χριστού από τον 13ο αιώνα εντοπίστηκε στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία κατάσχεσε μια Αγιογραφία του 13ου αιώνα που απεικονίζει τη σταύρωση του Ιησού, όπως ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.



Δείτε βίντεο από την κηδεία του Κ. Κατσίφα -Πλημμύρισαν με Ελληνικές Σημαίες οι Βουλιαράτες - Έψαλαν τον εθνικό ύμνο

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κηδείας.

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα!



Παναγία Μυρτιδιώτισσα: Παναγία, εικόνα του Θεού

Κανένα πρόσωπο, κανένας άγιος, δεν έχει τόσα ονόματα, όσα έχει η Μαρία η «Κεχαριτωμένη». Ονόματα, που αναφέρονται στην αρετή της: Άσπιλη, Αμόλυντη, Αγνή, Αγία, Παναγία. Ονόματα, που αναφέρονται στη θέση, που κατέχει τώρα στον ουρανό: Βασίλισσα, Παντάνασσα, Πλατυτέρα, Ενδοξότερα των Χερουβίμ.