Σάββατο 25 Μαΐου 2019 -
Μερική συννεφιά

23 °C

Σήμερα, 25. Μαΐου 2019

ΕΦΕΤ



«Συναγερμός» από τον ΕΦΕΤ για επικίνδυνα κρέατα και γλυκά στην Αττική

Σε κατασχέσεις 1.953 χγρ. διαφόρων τροφίμων προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της αγοράς που διενεργεί κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.



Νέα ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την επιτραπέζια Ελιά

Η ελιά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τρόφιμα των Ελλήνων, καθώς και βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.

 

Η επιτραπέζια ελιά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής, ιδιαίτερα σε περιόδους νηστείας.



ΕΦΕΤ: Ανακαλείται νηστίσιμο τυρί με ίχνη… γάλακτος

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan», το οποίο βρέθηκε ύστερα από σχετική ανάλυση της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους να περιέχει γάλα.



ΕΦΕΤ: Αυτά τα τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία

Διευκρινίσεις σχετικά με τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα σε κυλικεία ή καντίνες των σχολείων δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, με στόχο την ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα επιτρεπόμενα προς πώληση τρόφιμα είναι μόνον :

ΦΡΟΥΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Έτσι θα ξέρουμε εάν τα θαλασσινά είναι φρέσκα! Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει

Πώς θα ξέρουμε εάν είναι φρέσκα τα θαλασσινά; Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει τους πολίτες τι πρέπει να προσέξουν στα νηστίσιμα που θα αγοράσουν.

Εντείνει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής με στόχο την προστασία της υγείας των καταναλωτών.



Ο ΕΦΕΤ για την ανάκληση παγωτών που ενδέχεται να περιέχουν καζεΐνη γάλακτος

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κάνει γνωστό ότι η ολλανδική παραγωγός εταιρεία Bonvita BV αποσύρει από την αγορά παγωτά που πωλούνται ως προϊόντα χωρίς λακτόζη, διότι από ενδελεχή έρευνα δεν μπορεί να αποκλειστεί η παρουσία πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνη). Οι πρωτεΐνες γάλακτος είναι αλλεργιογόνα συστατικά και μπορούν να επηρεάσουν άτομα με ευαισθησία σε αυτές.