Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Δυτική όχθη



Δυτική Όχθη: Επιχείρηση του ισραηλινού Στρατού σε πανεπιστήμιο της Ναμπλούς – Συνελήφθησαν φοιτητές

Ο ισραηλινός Στρατός και η αστυνομία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προχώρησαν σε μια επιχείρηση ασφαλείας στο πανεπιστήμιο Αλ Νατζάχ, στη Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης, συλλαμβάνοντας πολλούς φοιτητές.



Δυτική Όχθη: Γενική απεργία μετά το φόνο του υπαρχηγού της Χαμάς στη Βηρυτό

Μετά το φόνο ανώτατου αξιωματούχου της Χαμάς στο Λίβανο, σχολεία, πανεπιστήμια, τράπεζες, εστιατόρια και κυβερνητικά γραφεία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω γενικής απεργίας.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει επίσης την επιδρομή του στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ στη βορειοδυτική Δυτική Όχθη.



Δυτική Όχθη: Νεκρός ένας Παλαιστίνιος σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού – Έρευνες σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα την αυγή σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη, κατά την οποία διεξήχθησαν έρευνες σε ανταλλακτήρια συναλλάγματος, τα οποία κατηγορούνται από το Ισραήλ ότι μεταφέρουν χρήματα στη Χαμάς, σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.



Νεκρά από ισραηλινά πυρά δύο ανήλικα παιδιά 8 και 15 ετών στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης

Δύο παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με δήλωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έκλεισε τη θαλάσσια ζώνη της Λωρίδας της Γάζας μετά από τις ρίψεις ρουκετών

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έκλεισε τη θαλάσσια ζώνη της Λωρίδας της Γάζας, εμποδίζοντας τους αλιείς να βγαίνουν στη θάλασσα, έπειτα από ρίψεις ρουκετών και χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το Ισραήλ.



Υπέκυψαν δύο από τους τέσσερις τραυματίες από την επίθεση ενόπλου στη Δυτική Όχθη

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες άφησε πίσω του ένας Παλαιστίνιος ένοπλος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς και τραυμάτισε άλλους δύο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας ασθενοφόρων.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι ο ένοπλος πυροβολήθηκε από περαστικό που οπλοφορούσε.