Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

δόσης



Reuters: Κίνδυνος για την Ελλάδα να χάσει την δόση των 750 εκατομμυρίων ευρώ

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι τα χρήματα αποτελούν μέρος ποσού 4,8 δισ. ευρώ των κερδών επί των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (ANFAs και SMPs), αλλά και από το waiver - τον μηχανισμό που επέτρεπε στο ευρωσύστημα να χρησιμοποιεί ελληνικά ομόλογα για δανεισμό.



Μοσκοβισί: Στις 20 Αυγούστου ανοίγει νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα

Μέσω Twitter σχολίασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ την εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. από τον ESM.

Την τελική εκταμίευση ύψους 15 δισ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε στην σήμερα, χαιρέτισε μέσω Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. 



Προ των πυλων η συμφωνία του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης

Ορατή είναι πλέον η επίτευξη τελικής συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί το EuroWorking Group με σκοπό να δώσει το πράσινο φως. 



Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group - Απαραίτητη η συγκατάθεση για την εκταμίευση της δόσης

Συνεδριάζει αύριο το EuroWorking Group, η συγκατάθεση του όποιου είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ.



Πώς θα πάρετε επιδότηση του Δημοσίου για την πληρωμή της δόσης του δανείου

Στο Φύλλο της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση τωνυπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, η οποία ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και την πληρωμή της δόσης από το Δημόσιο.