Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ



Τι ισχύει για το Δώρο Πάσχα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Η Επιθεώρηση Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 19040/81 (ΦΕΚ 742/Β/81) των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας, που εκδόθηκε σε εκτέλεση του αρ. 1 του Ν. 1082/80 (ΦΕΚ 250/Α/80), καθορίζεται πάγια το σύστημα υπολογισμού του Δώρου εορτών Πάσχα, το οποίο, για το τρέχον έτος, πρέπει να καταβληθεί στους μισθωτούς έως την Μ. Τετάρτη (01/05/2024).



ΔΥΠΑ: Ξεκινά αύριο Παρασκευή η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα – Ποιοι πάνε Ταμείο

Ξεκινά αύριο, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής άδειας και του επιδόματος εργασίας.



Δείτε πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα από τη ΔΥΠΑ και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Από τις 22 έως τις 26 Απριλίου, αναμένεται να πιστωθεί από τη ΔΥΠΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων το δώρο Πάσχα για τους επιδοτούμενους ανέργους, ενώ οι καταβολές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ θα γίνουν στις 30 Απριλίου.



Δείτε μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα – Τι ποσό θα λάβουν οι εργαζόμενοι

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή την 1η Μαΐου, θα πρέπει οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να λάβουν το Δώρο Πάσχα.



Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται στους εργαζομένους – Πώς υπολογίζεται

Οι μισθωτοί εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου που απασχολήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου, θα λάβουν από τους εργοδότες τους δώρο Πάσχα.



Δώρο Πάσχα: Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας το δώρο Πάσχα, όπως και το δώρο Χριστουγέννων.