Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Δημήτρης Χριστόφιας



Η τελευταία πορεία του Χριστόφια, με συνοδεία της οικογένειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του και την δεύτερη οικογένειά του, την ΕΔΟΝ αλλά και μέλη του κόμματος, οδηγήθηκε στην Εκκλησία της Του Θεού Σοφίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.

Η πομπή που άρχισε από τη λεωφόρο Ελαιώνων, τερμάτισε στον Ιερό Ναό, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε από νωρίς το μεσημέρι για το τελευταίο αντίο.



Τσίπρας για Χριστόφια: «Αποτίω φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο τέκνο της Κύπρου»!

«Είμαι σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής σε ένα σπουδαίο τέκνο του λαϊκού κινήματος και του κυπριακού λαού, έναν σπουδαίο ηγέτη της Αριστεράς, σε έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, στον αγώνα για τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, για να μπορεί όλος ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά», δήλωσε ο Αλ.



Με Μητροπάνο αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Χριστόφια ο γιος του Χρίστος

Με στίχους από το τραγούδι του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου, ο Χρίστος Χριστόφιας αποχαιρέτησε τον πατέρα του Δημήτρη που σε ηλικία 72 ετών έχασε την μάχη με την ζωή.

«Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία, πώς η ιστορία γίνεται σιωπή… Αυτοί οι στίχοι θα σε θυμίζουν… και τώρα και πάντα!», έγραψε.



Έχασε την μάχη για την ζωή ο Δημήτρης Χριστόφιας-Πενθεί η Κύπρος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 72 ετών, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, νικημένος από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.



Στην Εντατική ο Δημήτρης Χριστόφιας

Στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στην εντατική λόγω της ήδη επιβαρυμένης του υγείας.

H κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.