Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διεθνής Διαστημικός Σταθμός



Η αστροναύτης της NASA Κριστίνα Κοχ θα σπάσει το γυναικείο παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας διαστημικής πτήσης

Η αστροναύτης Κριστίνα Κοχ της αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενης παραμονής μιας γυναίκας στο διάστημα.



NASA: Επιστήμονες «χαρτογράφησαν» για πρώτη φορά μικρόβια και μύκητες που ζουν στον ISS

Έναν ολοκληρωμένο κατάλογο με όλα τα μικρόβια και τους μύκητες που βρέθηκαν στις εσωτερικές επιφάνειες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), όπου σήμερα ζουν έξι αστροναύτες, παρουσίασαν για πρώτη φορά επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).



Θρίλερ στο Διάστημα: Αποθέματα για έξι μήνες έχουν οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) έχει αρκετά εφόδια για τους επόμενους έξι μήνες, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Σολοβιόφ, ο διευθυντής πτήσεων του ρωσικού τμήματος του Σταθμού, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την αγωνία των αστροναυτών και των δικών τους ανθρώπων, μετά την αποτυχία εκτόξευσης υποστηρικτήγς αποστολής την περασμένη Πέμπτη.



Για πρώτη φορά Γερμανός στο «τιμόνι» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Για πρώτη φορά ένας Γερμανός αστροναύτης, ο Αλεξάντερ Γκερστ, θα αναλάβει τη θέση του διοικητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) στις 3 Οκτωβρίου.



Ένας Ευρωπαίος αναλαμβάνει τη διοίκηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Για πρώτη φορά ένας Γερμανός αστροναύτης, ο Αλεξάντερ Γκερστ, θα αναλάβει τη θέση του διοικητή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) στις 3 Οκτωβρίου.



Ρωσία και ΗΠΑ ετοιμάζουν κοινή διαστημική αποστολή

Οι επικεφαλής της NASA και της Roskosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν και Τζιμ Μπραντεστάιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα συμφώνησαν να συναντηθούν για πρώτη φορά στις 10 Οκτωβρίου στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Roskosmos.