Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 -

διδαχη



Διδαχή Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ για τους βλάσφημους λογισμούς

Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ
«Βρήκαμε τόν στάρετς, διηγείται ό Ίβάν, νά δουλεύη μέ τό δικέλλι στήν πρασιά.

 



Τι δίδαξε ο Αριστοτέλης στον Μ. Αλέξανδρο;

Στη διάρκεια του χειμώνα του 343/2 ο Αριστοτέλης βρισκόταν στη...Μυτιλήνη, διδάσκοντας, ερευνώντας και παρακολουθώντας τις περσικές δραστηριότητες στην Τρωάδα, όταν έφτασε η πρόσκληση του Φιλίππου.



Γλέζος: Ας διδαχθούμε από την Ιστορία, αντί να την χρησιμοποιούμε

«Ο εικονικός πόλεμος αλληλοκατηγοριών, ο οποίος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους απογόνους των εμπλεκομένων στον εμφύλιο πόλεμο, από ότι φαίνεται δεν έχει κοπάσει», γράφει ο Μανώλης Γλέζος, σε ανάρτησή του στο blog της Κίνησης Ενεργών Πολιτών.

 



Ολη σου η ύπαρξη θα κυλά στο αυλάκι του Θεού...

Είχε ένα απλό και ξεκάθαρο τρόπο να αποδραματοποιεί τα πράγματα ο Αγιος Παϊσιος, που σε νέα ηλικία μεγαλοποιούμε συνήθως.

Τα έφερνε στις πραγματικές τους διαστάσεις.

Έγραφε σε απάντησή του:



Αγιος Παϊσιος: Κλαίω για την Ελλάδα... Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο...

Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πουν πως είναι Έλληνες. Η λέξη «Έλληνας» δεν αποδίδει φυλετισμό.

Η λέξη «Έλληνας» αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα όμως δεν είμεθα Έλληνες, είμεθα Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά .



Γι' αυτό οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας

Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα; Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.