Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024 -

Διαβήτης τύπου 2



Όσοι πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2

Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.



Νέα έρευνα: Το αβοκάντο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 στις γυναίκες

Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ότι το αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη, ειδικά για τις γυναίκες.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics διερεύνησε τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αβοκάντο και του διαβήτη σε ενήλικες. Αυτή η μελέτη εξέτασε ένα δείγμα περισσότερων από 28.000 ενηλίκων διαφόρων ηλικιών.



Μελέτη: Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου

Μια νέα μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα άτομα με επίμονο και επιδεινούμενο μεταβολικό σύνδρομο διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου.



Νέα έρευνα: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2

Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η έλλειψη ύπνου θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.



Διαβήτης τύπου 2: Τα οφέλη που θα έχετε αν χάσετε τα περιττά σας κιλά

Οι ασθενείς με διαβήτη που χάνουν τα περιττά τους κιλά για να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους, αποκομίζουν και άλλα σημαντικά οφέλη, αναφέρουν επιστήμονες από την Ιρλανδία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι η σημαντική απώλεια βάρους όχι μόνο θέτει σε ύφεση τον τύπου 2 διαβήτη, αλλά μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων σοβαρών επιπλοκών.



Νέα μελέτη συσχετίζει για πρώτη φορά το αλάτι με τον τύπου 2 διαβήτη – Τι λένε οι ερευνητές

Αν βάζετε έξτρα αλάτι στο φαγητό σας όχι μόνο διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσετε αργά ή γρήγορα υπέρταση, αλλά μπορεί να έχετε και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσετε τύπου 2 διαβήτη!

Αυτό είναι το απρόσμενο εύρημα μιας νέας, πολυετούς μελέτης, στην οποία αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερους από 400.000 ενήλικες.