Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

δεντρα



«Γεννήθηκε» το πρώτο βρώσιμο δάσος στη Θεσσαλονίκη με τη φύτευση 700 δέντρων και φυτών

Κάτοικοι και μαθητές της ευρύτερης περιοχής του δήμου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη φόρεσαν γάντια, έπιασαν στα χέρια φτυάρια και φύτεψαν μέσα σε ένα διήμερο 700 δέντρα και φυτά, δημιουργώντας σε ένα άγονο και μη παραγωγικό οικόπεδο το πρώτο αστικό βρώσιμο δάσος της χώρας.



138 κλήσεις από Αττική για πεσμένα δέντρα!

Μεγάλα προβλήματα και ζημιές έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στις νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Σε 138 ανέρχονται οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως τώρα, για κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, λόγω των ισχυρών ανέμων στην Αττική.



Η βαριά ασθένεια που απειλεί με αφανισμό τα πλατάνια της Ελλάδας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων, καθώς τα πλατάνια αργοπεθαίνουν από τη βαριά ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», η οποία προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani, που προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου.



Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ υπερασπίζεται τα κόκκινα δέντρα της (βίντεο)

Σε όσους σχολίασαν αρνητικά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Λευκού Οίκου, η Μελάνια Τραμπ έχει μια απάντηση: ελάτε να δείτε τα δέντρα από κοντά.



Πόσα δέντρα θα κοπούν για τα φετινά Χριστούγεννα

Εκδόθηκε η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, που αφορά την «έγκριση υλοτομίας, μεταφοράς και διακίνησης δενδρυλλίων και κλάδων, για χρήση και διακόσμηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων», με την οποία εξασφαλίζεται η εμπορία του ελάτου, κατά κύριο λόγο, ως δέντρου Χριστουγέννων κατά την εορταστική περίοδο.



Φτιάξτε Μόνοι σας 2 Πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα Ξύλινα Δέντρα

Τα Χριστούγεννα είναι μόνο μια ανάσα μακριά και ήδη σιγά-σιγά όλοι έχουμε αρχίσει να ψάχνουμε όμορφες ιδέες για να στολίσουμε το σπίτι μας.