Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

δάση



Από νωρίς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ανεπαρκή τα παλαιά Canadair

Από νωρίς φαίνεται πως ξεκινούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η πρώτη σημαντική πυρκαγιά κατακαίει τα Πιέρια Όρη και ο κρατικός μηχανισμός δείχνει ανέτοιμος χώρις οι πυροσβέστες να έχουν ακόμα και τον αναγκαίο βασικό πυροσβεστικό εξοπλισμό ή ακόμα και ρουχισμό σε αρκετές περιπτώσεις για την ίδια τους την προστασία.



Κομισιόν: Χρηματοδοτεί την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων – Θα φιλοξενηθούν και στην Ελλάδα

Τα 12 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη του rescEU που η Κομισιόν χρηματοδοτεί την αγορά τους με 600 εκατ. ευρώ, θα φιλοξενηθούν σε έξι κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.



Αλγόριθμος φιλτράρει πληροφορίες από το Χ για ενδεχόμενη δασική πυρκαγιά με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών, οι άνθρωποι μοιράζονται εικόνες και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό, όπως επίσης και το γεγονός ότι στα συγκεκριμένα μέσα συσσωρεύεται ένας μεγάλος όγκος πληροφοριών, σχετικών και μη με κάποιο έκτακτο συμβάν.



ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο - Οι «κόκκινες» περιοχές

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για πέντε περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα οι περιοχές για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο είναι οι εξής :



Η βαριά ασθένεια που απειλεί με αφανισμό τα πλατάνια της Ελλάδας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες του νομού Τρικάλων, καθώς τα πλατάνια αργοπεθαίνουν από τη βαριά ασθένεια του «μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου», η οποία προκαλείται από τον μύκητα Ceratocystis fimbriata f.sp. platani, που προσβάλλει μόνο είδη πλατάνου.



Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Εννέα οι νεκροί - Έντρομοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι σταρ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Καλιφόρνιας δίνουν μάχη με τις φλόγες σήμερα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε ανεξέλεγκτα κι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 9 ανθρώπους, έχοντας επίσης μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες σπίτια.