Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δανία



Μεγάλη φωτιά σε ιστορικό κτίριο της Κοπεγχάγης

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από νωρίς το πρωί στο κτίριο του παλιού χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης, στο οποίο το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνταν εργασίες αναστήλωσης.



Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε Σουηδία και Δανία λόγω σφοδρής χιονόπτωσης – Κλειστά σχολεία στη Νορβηγία, ρεκόρ ψύχους στη Φινλανδία

Εκατοντάδες αυτοκίνητα καθηλώθηκαν στη Σουηδία και τη Δανία σήμερα το πρωί, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που συνδέεται με το κύμα ψύχους στην περιοχή, δήλωσαν οι τοπικές αρχές. Παράλληλα, στη Νορβηγία ακυρώθηκαν πολλά δρομολόγια τρένων.



Ένα μπάρ στο Σιδνει άλλαξε τη ζωή της: Ποια είναι η πρώτη γεννημένη στην Αυστραλία, μελλοντική βασίλισσα της Δανίας

Η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας Β’ της Δανίας να ανοίξει τον δρόμο για την «επόμενη γενιά» των δανών βασιλέων προκάλεσε έκπληξη σε όλο τον κόσμο. «Θα παραδώσω τον θρόνο στον γιο μου, πρίγκιπα διάδοχο Φρέντερικ», δήλωσε η βασίλισσα της Δανίας στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία της.



Δανία: Προφυλακίστηκαν έξι άτομα ως ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Δανίας, στη διάρκεια της νύχτας, προφυλακίστηκαν έξι άτομα, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας χάρη στην οποία απετράπη τρομοκρατική επίθεση.



Δανία: Απετράπη σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση – Μπαράζ συλλήψεων

H αστυνομία της Κοπεγχάγης Ασφάλειας και Πληροφοριών της Δανίας ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις στη διάρκεια συντονισμένων ενεργειών στη χώρα στο πλαίσιο έρευνας για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.

Οι δύο υπηρεσίες ασφαλείας έχουν προγραμματίσει ενημέρωση των δημοσιογράφων στις 14:00 ώρα Ελλάδας στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στην Κοπεγχάγη.



Ταυτοποιήθηκαν 33 κρούσματα από το νέο στέλεχος του κορονοϊού στη Δανία

Η Δανία ταυτοποίησε 33 μολύνσεις με το νέο στέλεχος του κορονοϊού που διαδίδεται ραγδαία σε τμήματα της Βρετανίας, σύμφωνα με τις αρχές.