Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

δάνεια κομμάτων



Μαξίμου: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν και τα ρέστα για τα δάνεια

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το Μέγάρο Μαξίμου, με αφορμή το θέμα των δανείων που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια τα δύο κόμματα και τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν.



Δάνεια κομμάτων: Για γκεμπελικές πρακτικές κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη  εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός πως  κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πόσω μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις» προσθέτουν. 



Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Με εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα διαβιβάστηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου το τελικό πόρισμα   των 965 σελίδων της Εξεταστικής Επιτροπής  της Βουλή που διερεύνησε τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης   από Τράπεζες.



Μαξίμου: Δανείζονταν με “αέρα” ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΜΜΕ

“Δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το Γενάρη του 2015 η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα”, τονίζουν κυβερνητικοί κύκλοι.



Στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα παραδοθεί στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.



Ο αντικαταστάτης του Σωκράτη Φάμελλου στην Εξεταστική για τα Δάνεια

Νέος πρόεδρος εξελέγη από την Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων κομμάτων και ΜΜΕ, ενώ προστέθηκαν και δύο νέα μέλη,τα οποία αντικαθιστούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό.