Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

δάνεια



Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η μείωση των καταθέσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ στα 144,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις από επιχειρήσεις εμφάνισαν μείωση κατά 912 εκατ. ευρώ στα 44,1 δισ. ευρώ.



Εξωδικαστικός μηχανισμός: Υπερδιπλασιάστηκαν οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών

Σε 7.360 ανέρχονται οι νέες αιτήσεις από οφειλέτες που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού το Φεβρουάριο. Ο αριθμός των νέων αιτήσεων είναι υπερδιπλάσιος από τον αριθμό των αιτήσεων των προηγούμενων μηνών – ο μέσος όρος το 2023 ήταν 3.400 νέες αιτήσεις ανά μήνα – και αποτελεί ρεκόρ και ιστορικό υψηλό.



Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Σημαντική μείωση κατά 5,2 δισ. ευρώ εμφάνισαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο, όπως και οι χορηγήσεις δανείων, καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε στο 3% και η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 2,734 δισ. ευρώ.



Αυξάνεται στα 61,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Κατά 40 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα στα 61,5 εκατ. ευρώ, αυξάνεται ο προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ), από τα 21,5 εκατ.



Μείωσαν τα επιτόκια χορηγήσεων οι τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2023

Αμετάβλητα διατήρησαν οι τράπεζες τα επιτόκια καταθέσεων τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ μείωσαν τα επιτόκια δανείων με αποτέλεσμα να περιοριστεί το μεταξύ τους περιθώριο.



Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων τον Νοέμβριο

Αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Νοέμβριο 2023 με αποτέλεσμα το μεταξύ τους περιθώριο να παραμείνει αμετάβλητο στο 5,92%.