Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

brexit



Brexit: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά "πιστή εφαρμογή" της εμπορικής συμφωνίας

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της εμπορικής συμφωνίας με τη Βρετανία και είπε ότι η εφαρμογή του είναι κρίσιμης σημασίας.



Μακρόν για Brexit: «Η Ευρώπη μπορεί να κοιτάξει το μέλλον ενωμένη, κυρίαρχη και ισχυρή»

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρετίζοντας τη σύναψη της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.



Μέρκελ: Ιστορική η εμπορική συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σχολιάζοντας την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία για την μετά Brexit εποχή .



Brexit: Οι συνομιλίες «σκαλώνουν» στην αλιεία, μπορεί να χρειαστούν κάποιες ώρες

Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit μπορεί ακόμα να έχουν «κάποιες ώρες μπροστά τους», δήλωσε σήμερα βρετανική πηγή εν μέσω αυξημένων ελπίδων ότι οι διαπραγματευτές είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας.



Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συνομιλήσουν για το Brexit

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συνομιλήσουν τις επόμενες 48 ώρες για τις εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit, σύμφωνα με δημοσιογράφο του βρετανικού περιοδικού Spectator.



Βασίλισσα Ελισάβετ: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για το Brexit που τίθεται σε ισχύ στις 31 Ιανουαρίου

Νόμο του κράτους από την Πέμπτη (23.1.2020) αποτελεί το νομοσχέδιο για το Brexit, μετά την επικύρωσή του από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Οκτώ ημέρες πριν από την οριστική αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε την έγκρισή της στο νομοσχέδιο για το Brexit, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.