Κυριακή 07 Ιουλίου 2024 -

Boeing



Το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης στριμώχνει την Boeing

Η Boeing θα δηλώσει ένοχη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος ή να προσφύγει σε δίκη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, στην ποινική υπόθεση που έχει προκύψει από την έκρηξη του πάνελ της πόρτας, σύμφωνα με τους τελευταίους όρους που προσφέρθηκαν στην εταιρεία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.



Η Boeing ενδέχεται να διωχθεί ποινικά για δύο πολύνεκρα δυστυχήματα

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποίησε με επιστολή προς την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη ότι η Boeing δεν τήρησε ορισμένους από τους όρους της συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι η εταιρεία θα αποφύγει την ποινική δίωξη για τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα του αεροσκάφους της 737 MAX που προκάλεσαν τον θάνατο 346 ανθρώπων συνολικά στο τέλος του 2018 και στις αρχές του 2019 αντίστοιχα.



Παραιτείται ο CEO της Boeing Ν.Καλχούν μετά τα θέματα ασφαλείας στην κατασκευή των αεροσκαφών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, αποχωρεί στο τέλος του μήνα όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της την Δευτέρα.



Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία ψάχνουν τα αίτια για τη «βουτιά» του Boeing

Έρευνα για το Boeing που έχασε αιφνιδιαστικά ύψος,  και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες, ξεκίνησε στη Νέα Ζηλανδία.



Boeing: Επισκεύασαν το φτερό αεροσκάφους με κολλητική ταινία

Ένας Βρετανός επιβάτης της Boeing, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται το φτερό του αεροσκάφους εν ώρα πτήσης να φέρει επάνω του κομμάτια από… κολλητική ταινία.



Νέα πτήση «τρόμου» με αεροσκάφος της Boeing: Αποκολλήθηκε ο μπροστινός τροχός λίγο πριν την απογείωση

Την ώρα που ένα επιβατικό αεροσκάφος Boeing 757 της Delta Air Lines ετοιμαζόταν για απογείωση, ο μπροστινός τροχός αποκολλήθηκε και κύλησε σε έναν λόφο, σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).