Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

αζερμπαιτζαν



Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησαν συζητήσεις για την οριοθέτηση του κοινού συνόρου τους

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη (23/4) ότι ξεκίνησαν συζητήσεις για την οριοθέτηση του κοινού συνόρου τους.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως ομάδες εμπειρογνωμόνων προχωρούν σε «αποσαφήνιση των συντεταγμένων στη βάση γεωδαιτικής μελέτης».



Μητσοτάκης σε πρωθυπουργό Αρμενίας: «Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια για συνθήκη ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επίσκεψη του ομολόγου του της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν στην Αθήνα, ως «σημαντικό βήμα για την εδραίωση των σχέσεων Ελλάδας – Αρμενίας».

«Η Αρμενία με την συνδρομή της ΕΕ αποκτά διαφανείς και στέρεες δομές που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Πρωθυπουργός Αρμενίας: «Οι αναλύσεις μας δείχνουν ότι το Αζερμπαϊτζάν θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατηγόρησε σήμερα Πέμπτη (15/2) το Αζερμπαϊτζάν ότι θέλει «ολοκληρωτικό πόλεμο» με τη χώρα του.



Αλληλοκατηγορίες από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για πυροβολισμούς στη μεθόριο – Νεκροί 4 αρμένιοι στρατιώτες

Για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στη μεθόριο, περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις αρμένιοι στρατιώτες, αλληλοκατηγορήθηκαν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με το Γερεβάν.



Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Οι δύο χώρες ανταλλάσσουν αιχμαλώτους στα σύνορα

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου στα σύνορά τους σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters, σε ένα βήμα προς την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων. Η ανταλλαγή επρόκειτο να περιλαμβάνει την απελευθέρωση από το Αζερμπαϊτζάν 32 Αρμενίων, οι περισσότεροι εκ των οποίων αιχμαλωτίστηκαν στα τέλη του 2020.



Νεκρός Αρμένιος στρατιώτης από πυρά του αζέρικου στρατού κοντά στα σύνορα

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανέφερε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από δυνάμεις του αζέρικου στρατού, κοντά στα σύνορα μεταξύ αυτών των δύο χωρών του Καυκάσου, οι σχέσεις των οποίων παραμένουν για χρόνια τεταμένες και έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε πολέμους.