Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019



Ρεκόρ αποχής στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Σε πολύ μεγάλο ύψος που συνιστά και ρεκόρ κυμάνθηκε η αποχή στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σε επίπεδο περιφερειών, για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη Αττικής προσήλθε το 41,26% των ψηφοφόρων και απείχε το 58,74%, ενώ στον α’ γύρο η αποχή ήταν 41,14%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Μώραλης: Όλοι μαζί για τον Πειραιά χωρίς αποκλεισμούς και διαιρέσεις

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ενωτικός εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και εκ νέου δήμαρχος του Πειραιά Γιάννης Μώραλης.



Ζέρβας: Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς

Φορτισμένος συναισθηματικά και εν μέσω συνθημάτων ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», στις πρώτες δηλώσεις αμέσως μετά τη νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε ότι «το μυαλό μας θα κατευθύνεται στο να γίνει καλύτερη η ζωή όλων».



Σπάρτη: Δήμαρχος ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας

Μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης επιστρέφει στην πολιτική ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Εξωτερικών, επί κυβερνήσεων ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Σπάρτη, ο κ. Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 57,21% έναντι 42,79% του Σταύρου Αργειτάκου (ποσοστό ενσωμάτωσης 33,61%).



Πάτμος: Με 36 ψήφους διαφορά εξελέγη ο νέος δήμαρχος

Με 36 ψήφους διαφορά εξελέγη δήμαρχος της Πάτμου ο Ελευθέριος Πέντες υπερισχύοντας του νυν δημάρχου Γρηγόρη Στόικου.

Ο κ. Πέντες είναι 32 χρόνων και συγκέντρωσε 1.028 ψήφους (ποσοστό 50,89%), ενώ ο νυν δήμαρχος κ. Στόικος πήρε 992 ψήφους(ποσοστό 49,11%).



Μητσοτάκης: Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε γαλάζιος, στο χρώμα της πατρίδας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του συνεχάρη τους υποψηφίους στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 που εκλέχθηκαν με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.