Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

αξιωματούχοι



Αφγανιστάν: Τσέχοι ήταν οι τρεις αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, που σκοτώθηκαν σε επίθεση καμικάζι

Τρεις Τσέχοι υπαξιωματικοί ήταν τα θύματατης επίθεσης αυτοκτονίας σε μεικτή περίπολο δυνάμεων του NATO και του αφγανικού στρατού 50 χιλιόμετρα βόρεια της Καμπούλ την Κυριακή. Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Ένας στρατιώτης των ΗΠΑ και δύο Αφγανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, γνωστοποίησε η αποστολή του NATO στη χώρα. 



Ετοιμάζονται νέες παραιτήσεις στον Λευκό Οίκο

Σε χαμηλό επίπεδο βρίσκεται και πάλι το ηθικό των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, καθώς τα στελέχη στο κέντρο λήψης αποφάσεων της αμερικανικής κυβέρνησης καλούνται να αποδεχτούν τα όσα είπε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 



Στην Ουάσιγκτον για κρίσιμες διαβουλεύσεις το δεξί χέρι του Κιμ Γιονγκ Ουν

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν σήμερα τις επαφές τους για το μέλλον του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγιανγκ και την προετοιμασία της ιστορικής συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγ



ΝΔ: Με εσωκομματικές κάλπες τα 155.335 μέλη εκλέγουν τοπικούς αξιωματούχους σε όλη τη χώρα

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο Κυριακή 155.335 μέλη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνται να εκλέξουν νέες διοικήσεις στις νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις του κόμματος σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και 1.000 συνέδρους οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη κομματική βάση στα δύο επόμενα τακτικά συνέδρια.



Οργή αξιωματούχων της ΕΕ ενάντια της Ελλάδας

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην ΕΕ για την στάση της Ελλάδα, αφού εδώ και μέρες απειλεί να μην υπογράψει τη Διακήρυξη της Ρώμης, συνδέοντας τη στάση της με την υποχώρηση των δανειστών.



Ερντογάν: Ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις Τούρκων αξιωματούχων στη Γερμανία

Κανείς Τούρκος αξιωματούχος δεν πρόκειται στο εξής να μεταβεί στη Γερμανία για να υπερασπιστεί το "Ναι" στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η αντιπροσωπεία στο εξωτερικό του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.