Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αβερωφ



Η επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου στο θωρηκτό "Αβέρωφ" - Φωτό

Επίσκεψη πραγματοποίησε στο θωρηκτό  "Αβέρωφ" στο Φάληρο ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.



Θωρηκτό "Αβέρωφ": Έτοιμος ο "Μπαρμπα - Γιώργης" για νέα "ταξίδια" στην ιστορία

Έτοιμος να προσφέρει στους λάτρεις της ιστορίας νέα "ταξίδια" στο ένδοξο, ναυτικό παρελθόν και της Ελλάδας είναι ο...τυχερός "Μπαρμπα-Γιώργης" του Πολεμικού Ναυτικού, το "Θωρηκτό Αβέρωφ".

 

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Αβέρωφ και το θαύμα πριν την ναυμαχία της Έλλης

Ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου του προστάτη των ναυτικών που γιορτάζει σήμερα βρίσκεται πάνω στο θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ και για πολλούς πιστούς είναι ο λόγος για τον οποίο το θωρηκτό δεν έχασε ποτέ ούτε μια μάχη και δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία του.



Μέλος του Αβέρωφ έσωσε 25χρονο που έπεσε στη θάλασσα

Ένας 25χρονος άνδρας έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή της Α' προβλήτας του λιμένα Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Στο σημείο έσπευσε το λιμενικό σύμφωνα με το seleo, αλλά ήδη ένα μέλος του πληρώματος του θωρηκτού «Αβέρωφ» είχε ήδη βγάλει από τη θάλασσα τον νεαρό άνδρα.



Θωρηκτό Αβέρωφ: Ρεκόρ επισκέψεων στο πλωτό ναυτικό μουσείο

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι επισκέψεις στο Θωρηκτό Αβέρωφ στη Θεσσαλονίκη.

Τον αριθμό-ρεκόρ των 52.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.