Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025 -

αθέατη πλευρά



Τι ανακάλυψε η κινεζική διαστημική αποστολή στην αθέατη πλευρά της Σελήνης. Δείτε το βίντεο

Έρευνα Αμερικανών και Κινέζων ερευνητών αναφέρει ότι ηφαίστεια εκρήγνυνταν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η ανάλυση δειγμάτων που συλλέχθηκαν από κινεζική αποστολή στη Σελήνη βρήκε θραύσματα βασάλτη (ηφαιστειακό πέτρωμα που σχηματίζεται μετά από έκρηξη) που χρονολογούνται πάνω από 4,2 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.



Το διαστημόπλοιο Chang’e-6 εκτόξευσε η Κίνα – Έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Η Κίνα εκτόξευσε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής το διαστημόπλοιο Chang’e-6 το οποίο έχει προορισμό την αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Το ταξίδι του Chang’e-6 θα διαρκέσει 53 ημέρες με αποστολή να συγκεντρώσει 2 κιλά υλικών από τη Σελήνη χρησιμοποιώντας μια ειδική σκούπα και ένα ειδικό τρυπάνι.



Οι Κινέζοι ξεκίνησαν να μαζεύουν δεδομένα από την αόρατη πλευρά της Σελήνης

Τη συλλογή δεδομένων από την αόρατη πλευρά της Σελήνης ξεκίνησε το ρομποτικό όχημα Jadehase 2, το όχημα το οποίο μετέφερε ο κινεζικός δορυφόρος Chang’e 4, ο οποίος εδώ και κάποιες ώρες έχει προσεδαφιστεί στην πλευρά του φεγγαριού που δεν μπορούμε να δούμε.

Στις εικόνες που έφτασαν στη Γη, το ρομποτικό όχημα εμφανίζεται να έχει ξεδιπλώσει τα ηλιακά του κάτοπτρα.



Το Πεκίνο σχεδιάζει αποστολές στην αθέατη πλευρά της Σελήνης

H Κίνα σχεδιάζει αποστολές για την εξερεύνηση της μακρινής (αθέατης) πλευράς της Σελήνης και την αποστολή ρομπότ για την εξερεύνηση των δύο πόλων της. Συζητούνται επίσης σχέδια για την αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι, σύμφωνα με τον Γου Γιανχούα, αναπληρωτή διευθυντή της Κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.