Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ασφαλιστικες εισφορες



Νέοι κάτω των 25:Τροπολογία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, η τροπολογία που προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών.



Επιπλέον οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών

Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών παρέχει απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».



Ο ΣΕΒ ζητά άμεση μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Την άμεση, από 1ης Οκτωβρίου, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων κατά μία ποσοστιαία μονάδα ζητά ο ΣΕΒ από το υπουργείο Εργασίας, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού επισημαίνει τον κίνδυνο αυτή να λειτουργήσει σε βάρος της νόμιμης απασχόλησης.



Διευρύνεται ο ΕΔΟΕΑΠ με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα site

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή πλαίσιο των ρυθμίσεων σχετικά με την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης). Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει πως το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου ν



Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις ασφαλιστικές εισφορές - Έρχονται νέες αλλαγές

Επανεξετάζονται βασικές διατάξεις του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και η σταδιακή απόσυρσή του ξεκινά με αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ενάμιση έτος μετά την εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση διαπιστώνει «αστοχίες» στο τελικό παραγόμενοι οικονομικό αποτέλεσμα αλλά και δημιουργία ασφαλιστικών αδικιών σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.



Ρύθμιση σε 36 δόσεις για χρέη ως 3.000 ευρώ και έως 120 δόσεις για χρέη ως 20.000 ευρώ στα ταμεία

Ρύθμιση χρεών σε έως 36 δόσεις για χρέη μέχρι 3.000 ευρώ και έως 120 δόσεις για χρέη ως 20.000 ευρώ στα Ταμεία με «μπούσουλα» τον εξωδικαστικό μηχανισμό προβλέπει η πρώτη μιας σειράς Υπουργικών Αποφάσεων που θα καθορίζουν με ποια κριτήρια οι οφειλέτες θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε Ταμεία, Δημόσιο και τράπεζες.