Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

άρση ασυλίας



Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας για πέντε βουλευτές

Η ολομέλεια της Βουλής, ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας πέντε βουλευτών, για υποθέσεις που αφορούσαν συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα:

Για τον βουλευτή Παναγή Καππάτο, η μήνυση κατά του οποίου αφορούσε ψευδή συκοφαντική δυσφήμηση ψήφισαν συνολικά 272 βουλευτές:Υπέρ ψήφισαν 267 βουλευτές κατά 3 και 2 δήλωσαν «παρών».



H συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη

Ξεκίνησε στη Βουλή η διαδικασία της συζήτησης για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Με ένα... βουνό χαρτιά στο βήμα ο πρώην υπουργός. Παρών ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πάρει το λόγο. Επανέλαβε τα περί πολιτικής δίωξης ο Παύλος Πολάκης.



Αρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Την άρση της ασυλίας των κ.κ. Λοβέρδου, Σαλμά και Φωκά αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής

Με 213 «ναι» και ένα «όχι», ήρθη από την Βουλή η ασυλία Ανδρέα Λοβέρδου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, με 209 «ναι», τέσσερα «όχι» και ένα «παρών», ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.



Υπόθεση Novartis: Την Παρασκευή η απόφαση για την άρση της ασυλίας Λοβέρδου

Την ερχόμενη Παρασκευή συζητά και ψηφίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis.



Βουλή: «Όχι» από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Αρνητική γνωμοδότηση παρείχε η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής στο αίτημα της δικαιοσύνης για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Πάνου Καμμένου. Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είχαν μηνύσει οι Χάρης Μάκας, Μιράντα Ξαφά και Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.



Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γ. Κύρτσου

Σε ψηφοφορία με ανάταση χειρός, εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου που διαβιβάστηκε στις 28.3.2018 από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.