Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 -

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου



Παναγία Χρυσοαιματούσα: Έργα πνοής στον εμβληματικό ναό της Πάφου, την ανέγερση του οποίου είχε χρηματοδοτήσει η πριγκίπισσα της Τύρας, Ζήνα

Έργα πνοής υλοποιήθηκαν στο προαύλιο του ιστορικού ναού της Παναγίας Χρυσοαιματούσας στην Χλώρακα της Πάφου καθώς άλλαξε όψη ο περιβάλλοντας χώρος και η πλατεία που φιλοξενούνται ανδριάντες των ηρώων της Κύπρου.



Χρήστος Οικονόμου: Άστοχες και προκλητικές οι δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Αποτελεί για εμένα, ως Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και πρώην Καθηγητή, Προέδρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ζήτημα υπεύθυνης προσωπικής και ακαδημαϊκής δεοντολογίας και ελευθερίας των ιδεών και ελεύθερης έκφρασής τους, η δήλωση του εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου κ.



Εξελέγη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου..

Ο Γεώργιος (πρ.  Πάφου) είναι ο 760ς Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου. Μετά από μία σύντομη διαδικασία, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον νέο Προκαθήμενό της.



Ο Κύκκου καλεί τους ιεράρχες να ψηφίσουν τον Λεμεσού σεβόμενοι την επιθυμία του λαού

 

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα υποστήριξης  στον Μητρολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, λέγοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού.



Λεμεσού Αθανάσιος: «Δεν θα είμαι businessman Αρχιεπίσκοπος»

Ξεκάθαρο μήνυμα πως σε περίπτωση εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, δεν θα είναι Businessman Αρχιεπίσκοπος, έστειλε μιλώντας στον Active ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.



Λεμεσού Αθανάσιος: “Ο νέος Αρχιεπίσκοπος πατέρας του λαού του Θεού”

Καταγράφει τα ψηλότερα ποσοστά δημοφιλίας από όλους τους Επισκόπους  που διεκδικούν το αξίωμα του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου.Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος τοποθετείται ευθαρσώς στο ζήτημα που συζητείται για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη, η άποψη όσων θα ασκ