Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 -

αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος



Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: 31 χρόνια στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Αλβανίας

Ήταν 24 Ιουνίου του 1992 όταν ο Αναστάσιος εξελέγη  Aρχιεπίσκοπος Tιράνων και πάσης Αλβανίας και μέσα σε τεράστιες δυσκολίες, κατόρθωσε να ανασυγκροτήσει εκ βάθρων την Αυτοκέφαλη Eκκλησία της Aλβανίας.



Χριστός Ανέστη! Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως και τα μηνύματα Προκαθημένων

“Οι Χριστιανοί είναι οι «έχοντες ελπίδα», οι προσδοκώντες την ερχομένην Βασιλείαν του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος ως την τελικήν πραγματικότητα, ως πληρότητα ζωής και γνώσεως, ως χαράν πεπληρωμένην, όχι μόνον διά τας επερχομένας γενεάς, αλλά διά σύμπαν το ανθρώπινον γένος απ’ αρχής και άχρι της συντελείας του αιώνος”.



Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: “Θλίψη για την τραγωδία στα Τέμπη και ανησυχία για θανατηφόρες παραλείψεις…”

Την βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος σε επικοινωνία του με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο.



Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: «Έχω περάσει στη ζωή μου πολλών ειδών ασθένειες, αλλά αυτή ήταν περιπέτεια σε άγνωστη περιοχή»

«Έχω περάσει στη ζωή μου πολλών ειδών ασθένειες, αλλά αυτή ήταν περιπέτεια σε άγνωστη περιοχή» αυτό σημείωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος σε συνέντευξή του που παραχώρησε στον κ. Αλέξη Παπαχελά και την Καθημερινή της Κυριακής για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό.



Αρχιεπ. Αλβανίας: «Κάτι καλό θα βγει από αυτή την περιπέτεια»

Για το επίκαιρο θέμα της πανδημίας αλλά και για τα νοήματα που πηγάζουν από την Ανάσταση του Κυρίου, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ Επιλογές, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.



Με τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Αλβανίας επικοινώνησε η Σακελλαροπούλου

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα με τους Αρχιεπισκόπους Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο και αντάλλαξαν ευχές για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.