Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

αρχαιολογικοί χώροι



Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Οι ζημιές σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία

«Μικρές ζημιές στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου, λόγω πτώσης δέντρων, και μεσαίες ή μικρές ζημιές στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής στα Ν.



Φορεία και αναπηρικές καρέκλες στους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου για να καλυφθούν οι επισκέπτες

Με φορείο και αναπηρική καρέκλα θα εφοδιάσει τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου ο φιλανθρωπικός και πολιτιστικός σύλλογος Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα» θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλει στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε ότι αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών προς τους επισκέπτες τους.



Δωρεάν σήμερα η επίσκεψη σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα

Δωρεάν είναι σήμερα η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα.

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.

Η ελεύθερη είσοδος την πρώτη Κυριακή του μήνα ισχύει μέχρι την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου.



Απεργία στις 11 Οκτωβρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τη δημοσιοποίηση του πλήρη καταλόγου των παραχωρηθέντων μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος «που ανήκουν στον ελληνικό λαό και παραδόθηκαν στο Υπερταμείο των δανειστών, όπως και οι όροι παράδοσής τους», ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ).



Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σαββατοκύριακο - Αναλυτικό πρόγραμμα

Στις 28-30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 22η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.



Σε 132 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με ελεύθερη είσοδο η Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Κορυφώνεται σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 ο εορτασμός της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με εκδηλώσεις που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια.