Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Αρχαίο Θέατρο



Σπουδαία Ανακάλυψη! Αρχαίο ελληνικό θέατρο στη Σμύρνη έρχεται στο φως από αρχαιολόγους

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τον επιστημονικό κόσμο και όχι μόνο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό, καθώς η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει σταδιακά στο φως ένα αρχαίο θέατρο της ελληνιστικής περιόδου που είχε θαφτεί από το χώμα πριν από περίπου 1.500 χρόνια!



Παραλίγο νέα τραγωδία στη Ρόδο - Υπό έλεγχο η φωτιά (βίντεο)

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τις φλόγες στη Ρόδο να φτάνουν μία ανάσα από τον οικισμό κοντά στο Αρχαίο Στάδιο.

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μόντε Σμιθ, κοντά στο Αρχαίο Στάδιο, ξέσπασε το απόγευμα στη Ρόδο, σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο .έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμει και ένα ελικόπτερο.



Ψάχνουν τώρα και το αρχαίο θέατρο της Αμφίπολης

Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και δήμος Αμφίπολης ενώνουν δυνάμεις με στόχο τον εντοπισμό του θεάτρου της αρχαίας πόλης, αξιοποιώντας ευρήματα δοκιμαστικών τομών του 1965.



Με την " Εκάβη" σπάνε δύο χιλιετίες σιωπής στο αρχαίο θέατρο της Δήλου

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, για πρώτη φορά μετά από δύο χιλιετίες σιωπής θα ακουστεί σε αυτόν τον συμβολικό τόπο, θεατρικός λόγος. Η παράσταση είναι μια ελάχιστη προσφορά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα στα νερά του Αιγαίου.



Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό

Τις πύλες του στο ευρύ κοινό ανοίγει, για πρώτη φορά, το αρχαίο θέατρο Λάρισας, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία θέατρα, το οποίο χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π.Χ.



Άνοιξε ξανά τις πύλες του το Αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης, που ήταν από τα μεγαλύτερα του αρχαίου ελληνικού κόσμου,  θα πραγματοποιηθεί  συναυλία του Δημήτρη Μπάση και της Ραλλίας Χρηστίδου, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.