Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

αργίες



Πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα – Ποιες είναι οι επόμενες αργίες

Μετά το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας που πέρασε και της 25ης Μαρτίου που έρχεται, τα βλέμματα όλων στρέφονται στις διακοπές του Πάσχα.



Αργίες 2024: Πότε «πέφτει» φέτος το Πάσχα – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Τον Μάιο πέφτει φέτος το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Το Πάσχα που είναι κινητή εορτή γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, η οποία είναι μετά την εαρινή ισημερία. Το 2024, η πρώτη πανσέληνος της άνοιξης πέφτει την Πέμπτη 2 Μαΐου. Επομένως, το Άγιο Πάσχα θα εορταστεί φέτος στις 5 Μαΐου.



Τι θα ισχύσει για τα εμπορικά καταστήματα από τις 2 Ιανουαρίου του νέου έτους

Έως και την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ ακολουθούν εορταστικό ωράριο.

Τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου, θα είναι  όλα τα καταστήματα, όπως και οι υπηρεσίες, κλειστά λόγω της αργίας της Πρωτοχρονιάς.

Τι ισχύει όμως για τη δεύτερη ημέρα του έτους;



Το 2024 πλησιάζει, αυτές είναι οι αργίες του – Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και τη νέα χρονιά. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα ακουστεί το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία της χώρας για το 2023, ενώ, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, οι φετινές διακοπές των Χριστουγέννων θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις τους.



Αυτές είναι οι αργίες του 2021

Σήμερα αποχαιρετούμε το δύσκολο 2020 και υποδεχόμαστε το 2021 ελπίζοντας ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Ακολουθούν αναλυτικά οι αργίες του 2021 και εκείνες που προσφέρουν ένα τριήμερο για επιπλέον ξεκούραση και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και δυνατότητα για ένα κοντινό ταξίδι.



Δείτε πως αμείβονται οι αργίες του Πάσχα

H Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για την αμοιβή των αργιών του Πάσχα.