Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

αραβες



Η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής ετοιμάζεται για προσελήνωση της NASA

Όπως οι πρόγονοί της, η αστροναύτης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Νόρα Αλ Ματρούσι έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της κοιτάζοντας τα αστέρια και κάνοντας όνειρα να πάει στη Σελήνη. Αυτή την εβδομάδα έγινε η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA και είναι πλέον έτοιμη να κατακτήσει το διάστημα.



Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα πριν 2500 χρόνια και πολύ πριν του Άραβες

Αντίθετα με ότι πιστεύαμε ως σήμερα, η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων.

 

Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων.

Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη.



Αλβανοί και άραβες οι διακινητές χασίς στο Αριστοτέλειο

Τα αποτελέσματα της μεγάλης αστυνομικήςεπιχείρησης που έγινε εντός του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης για την πάταξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών παρουσιάστηκαν σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο.



Κούρδοι αρνούνται να στεγαστούν με Άραβες στη Μόρια

Περισσότεροι από  900 Κούρδοι πρόσφυγες και  αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής  της Μόριας, έπειτα από άγρια επεισόδια και τη διασπορά ψευδών φημών περί «δράσης Αράβων εξτρεμιστών με τέσσερις νεκρούς Κούρδους και δεκάδες τραυματίες».



Γυαλιά-καρφιά από τους μετανάστες: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο

Νύχτα επεισοδίων η χθεσινή στον καταυλισμό μεταναστών στη Χίο. 

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αραβόφωνων και Αφγανών προσφύγων λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης στο hot spot της ΒΙΑΛ.



Το μακελειό στο αεροδρόμιο του Ελληνικού από δύο Άραβες ...

5 Αυγούστου 1973. Ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας. Στην αίθουσα τράνζιτ του ανατολικού αεροδρομίου, περίπου 1.500 επιβάτες περίμεναν τις πτήσεις τους για Γενεύη και Νέα Υόρκη.