Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ



Ομαδικό Βάπτισμα σε ανάμνηση της βάπτισης της Αγ. Λυδίας από τον Απόστολο Παύλο (BINTEO – ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο Ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας παρά τους αρχαίους Φιλίππους, κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου.



Νηστεία τροφής, νηστεία κόσμου

Ζούμε σε μια χώρα, όπου οι μισές και παραπάνω επιχειρήσεις στην πατρίδα μας έχουν ως αντικείμενο το φαγητό. Εκπομπές, περιοδικά και διαδίκτυο έχουν γεμίσει από λαχταριστές συνταγές. Κατά βάθος, αληθινός βασιλιάς της εποχής μας φαίνεται πως είναι η κοιλιά του ανθρώπου.



«Παύλος: Διώκτης και Απόστολος»: Διάλεξη του Χρήστου Οικονόμου

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, με μεγάλη επιτυχία η ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Παύλος: Διώκτης και Απόστολος», η οποία έγινε στο φουαγιέ του Θεάτρου Ένα, στη Λευκωσία.Διοργανωτής της διάλεξης ήταν η Φιλοσοφική Εταιρεία Κύπρου με εισηγητή τον διακεκριμένο Καθηγητή Χρήστο Κ. Οικονόμου, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τ.



«Η Οικουμενική Αποστολή του Αποστόλου Παύλου»

Του Καθηγητή Χρήστου Κ. Οικονόμου, τ. Προέδρου και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Προέδρου Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας



«Ο Απόστολος Παύλος και η Θεσσαλονίκη»

Του Καθηγητή Χρήστου Κ. Οικονόμου, τ. Πρόεδρος και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας



Τι περιμένει ο Θεός για εμάς;

Οι απαντήσεις, που με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Γέροντα θα ακολουθήσουν, θα είναι αναπόφευκτα ο καρπός της προσωπικής μας, και βεβαίως μικράς, πείρας. Θεωρώ ότι την καθολική επί του θέματος απάντηση έχει διδάξει το ίδιο το Άγιον Πνεύμα στην Εκκλησία δια των Αγίων μας.