Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αποχή



Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου παρατείνεται η αποχή των συμβολαιογράφων

Ο Συμβολαιογραφικός σύλλογος, στην τελευταία του συνέλευση, αποφάσισε να παραταθεί έως τις 11 Δεκεμβρίου η αποχή των συμβολαιογράφων.

Την αποχή από τα καθήκοντά τους είχαν αποφασίσει από τις 20 Νοεμβρίου, αντιδρώντας στον τρόπο με τον οποίο προχωρά η ψηφιοποίηση των συμβολαιογραφικών πράξεων.



Ρεκόρ αποχής στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών

Σε πολύ μεγάλο ύψος που συνιστά και ρεκόρ κυμάνθηκε η αποχή στις επαναληπτικές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σε επίπεδο περιφερειών, για να εκλέξουν τον νέο περιφερειάρχη Αττικής προσήλθε το 41,26% των ψηφοφόρων και απείχε το 58,74%, ενώ στον α’ γύρο η αποχή ήταν 41,14%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Τα σποτ της Ρένας Δούρου κατά της αποχής

Με σύνθημα «Λευκό, άκυρο, αποχή γίνονται ψήφος στα χέρια άλλων» η Ρένα Δούρου καλεί τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και να μην αφήσουν άλλους να επιλέξουν στη θέση τους.



Σάμος: Οργή του Υπουργείου Παιδείας για την αποχή μαθητών

Με αφορμή την αποχή ορισμένων μαθητών από τα μαθήματά τους με ευθύνη και απόφαση των γονέων τους σε δημοτικά σχολεία της Σάμου, λόγω της λειτουργίας Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ), το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με ανακοίνωση, τόνισε ότι «στηρίζει απόλυτα το έργο των εκπαιδευτικών της Σάμου» και έκανε λόγο για «μισαλλόδοξες συμπεριφορές ορισμένων γονέων».



Αποχή διαρκείας σε 10 περιφερειακά λιμάνια το Σαββατοκύριακο

Σε αποχή διαρκείας από την εργασία του Σαββατοκύριακου, προχωρούν από αύριο 27/10/2018 οι εργαζόμενοι στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας (Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας) ζητώντας την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις



Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης

Την απόφαση να συνεχίσουν την αποχή τους από τους πλειστηριασμούς έως τις 28 Ιανουαρίου έλαβαν οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή γενική συνέλευσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν καθολική καθώς υπέρ της συνέχισης της αποχής ψήφισαν τα 175 από τα 220 μέλη.