Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

απαισιοδοξια



Ερευνα MRB: Απαισιοδοξία για το μέλλον και φυγή νέων - Χωρίς εμπιστοσύνη οι πολίτες

Κλίμα απαισιοδοξίας κυριαρχεί στις εκτιμήσεις των πολιτών, με διάχυτα τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB. 

Η συντριπτική πλειονότητα, σε ποσοστό 87,2%, πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε γενικά στη χώρα αρκετά ή πολύ άσχημα, ενώ ιδιαίτερα οι νέοι επιλέγουν το δρόμο της φυγής. 



Γ. Στουρνάρας: Υπερβολικά απαισιόδοξο το ΔΝΤ

Υπερβολικά απαισιόδοξο σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές του εκτιμήσεις, χαρακτηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας το ΔΝΤ, σε επιστολή του προς το Ταμείο.



Απαισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού ο Λεβέντης

Απαισιόδοξος για την επίλυση του Κυπριακού δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και κατά την αποχώρηση του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.



Απαισιοδοξία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου για μια επίλυση του Κυπριακού εντός του 2017

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι είναι απαισιόδοξος για τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού εντός του 2017.



Ντομπρόβσκις: Αδικαιολόγητη η απαισιοδοξία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται να αλλάξουν ως το 2018» τόνισε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MNI, υποστήριξε ότι η Ε.Ε. δουλεύει με βάση το σενάριο ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ χαρακτήρισε απαισιόδοξες και αδικαιολόγητες τις προβλέψεις του Ταμείου για την Ελλάδα.



Ερευνα ΕΒΕΑ: Απαισιόδοξο το 81% των πολιτών για την πορεία της οικονομίας

Απαισιόδοξη στάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας διατηρεί το 81% των πολιτών που επιθυμούν να προχωρήσει η κυβέρνηση τόσο σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις, όσο και στην υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οικονομίας.