Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

αντιτορπιλικο



Η βύθιση του αντιτορπιλικού "ΥΔΡΑ" απο τους Ναζί

Το Ύδρα ΙV / D-97 ήταν αντιτορπιλικό τύπου ‘DARDO’ από το 1932 στο Ελληνικό Ναυτικό. Ομοίου τύπου πλοία ‘ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΙΙ’, ‘ΣΠΕΤΣΑΙ IV’ και ‘Ψαρά ΙV’. Παραγγέλθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση στα Ιταλικά Ναυπηγεία ‘Odero – Terni – Orlando Sestri 1929’ το 1929. Καθελκύστηκε στις 11 Οκτωβρίου 1931.



Τα σχεδια του Τραμπ για τη Συρία

Στη Μεσόγειο πλέει ήδη το αντιτορπιλικό «USS Donald Cook». Τα αντιτορπιλικά «USS Arleigh Burke», «USS Bulkeley», «USS Forrest Sherman» και «USS Farragut» θα συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο, μαζί το καταδρομικό «USS Normandy». Θα ακολουθήσουν τα αντιτορπιλικά «USS The Sullivans» και «USS Jason Dunham».



Οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στην ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο: Αμερικανικό αντιτορπιλικό ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους στην Εύβοια!

Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν πλέον ενεργά για να αποτρέψουν "θερμή" ελληνοτουρκική σύγκρουση: To αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, πλησίασε την τουρκική φρεγάτα Barbaros, κλάσης ΜΕΚΟ 200Τ, η οποία εισέβαλε στο δυτικό Αιγαίο και πλέει στις ακτές της Εύβοιας!

Από ελληνικής πλευράς παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο η φρεγάτα Θεμιστοκλής κλάσης "S".



Νεκροί βρέθηκαν αγνοούμενοι ναύτες από το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο

Μερικές από τις σοροί των δέκα ναυτών που αγνοούνταν μετά την χθεσινή σύγκρουση του αντιτορπιλικού John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Σιγκαπούρης εντοπίστηκαν σε σημείο του σκάφους, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των αμερικανικών ναυτικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ.



Σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο στη Σιγκαπούρη - Δέκα αγνοούμενοι

Δέκα αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί, μετά από σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο στην Σιγκαπούρη - το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό το τελευταίο διάστημα.



Σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο κοντά στις ιαπωνικές ακτές

Νωρίς το ξημέρωμα του Σαββάτου ανακοινώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αλλά και την Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας, πως το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Fitzgerald» συγκρούστηκε με το «ACX Crystal» πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, υπό σημαία Φιλιππίνων (29.060 gt), στα ανοικτά των ακτών της Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα 56 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γιοκοσούκα (Tokyo Bay).